300 души протестират за болницата в Девин под прозорците на Борисов

300 души протестират за болницата в Девин под прозорците на Борисов
300 души от Девин протестираха в София срещу закриването на болницата в града. Хората се оплакват, че през пролетта четирима млади са починали, докато ги транспортирали до болницата в Смолян. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 300 души от общините Девин, Борино и Доспат пристигнаха в София в сряда, за да протестират срещу закриването на болницата в Девин.

Протестът, който започна успоредно със заседанието на Министерски съвет, бе огласен от родопски песни и гайда, предаде БГНЕС.

„Вижте! Пълна лудница в здравната система! Три общини в Девинско без болница", „Борино ще се бори докрай!", „Госпожа Дариткова, не заблуждавайте министър Дянков!", „Господин Дянков, не се оставяйте да ви лъжат. Тук са всички партии!", „Здравето няма цвят, няма партии, няма религия, то е за всички нас!", „На 100 км сме от болница!", „30 000 жители без болница", се четеше на плакатите на протестиращите.

Хората се оплакват, че през пролетта четирима млади са починали, докато ги транспортирали от Бърза помощ в Девин до болницата в Смолян.

„Да роди една жена, ще умре на пътя," възмути се Веселин Чаушев, според когото премиерът Бойко Борисов уважава уличните кучета в столицата повече от хората.

Хората категорично настояват, болницата в Девин да стане филиал на смолянската болница и заявиха, че ако в рамките на 2 дни не получат предложение от властта, ще преминат и към гражданско неподчинение.

#Девин #болница #протест #Доспат #Борино #Смолян #София #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници