4 години затвор в САЩ за българин, живял в луксозния „Тръмп Тауър“

4 години затвор в САЩ за българин, живял в луксозния „Тръмп Тауър“
Българинът нямал доказуеми доходи, но живеел в скъп апартамент и карал автомобил „Мерцедес Бенц 500”. Снимка: Wikipedia
A A+ A++ A

Българин, живеещ в САЩ, който беше арестуван в Чикаго през март, се призна за виновен и беше осъден за финансови престъпления заради измами с банкови карти.

27-годишният Димитър Вангелов получи присъда от 4 години затвор и две години наблюдение след освобождаването, съобщи главната прокуратура на щата Илинойс, цитирана от сайта на Си Би Ес Чикаго, предаде БТА.

Агенти на американските тайни служби и служители от отдела за финансови престъпления на полицията в Чикаго арестуваха Вангелов на 27 март в апартамента му в луксозния „Тръмп Тауър“.

Изданието отбелязва, че той нямал доказуеми доходи, но живеел в скъп апартамент и карал автомобил „Мерцедес Бенц 500“.

Следователите първоначално открили осем кредитни, дебитни и гифт карти на негово име, но кодирани с информация на чужди банкови сметки.

По-късно намерили стотици кредитни и гифт карти, кодирани с откраднати номера на банкови сметки, предимно на хора от чужбина.

Полицаите открили също няколко скиминг устройства, използвани за кражба на банкова и кредитна информация.

Само преди 2 дни в американския град Бирмингам федералният съдия Шарон Блекбърн осъди на по 10 години затвор Антонио Великов и Мариана Пашова, която е натурализиран гражданин на САЩ, за участието им в схема за тайно копиране на банкови карти и използване на открадната информация за създаване на стотици фалшиви дебитни карти, съобщи електронното издание на „Екзаминър“.

Великов и Пашова са се признали за виновни още през юни по обвинение в банкови измами, притежание на над 300 фалшиви дебитни и кредитни карти, кражби на самоличност.

Техните измами са причинили на Банк ъф Америка загуби за 862 478 долара.

В края на май 31-годишният Николай Иванов пък бе осъден на 3 години затвор за поставяне на скимиращи устройства и камери на банкомати в Ню Йорк.

#САЩ #българин #затвор #Чикаго #Илинойс #Тръмп Тауър #Бирмингам #Ню Йорк #Николай Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници