Сириецът Йосиф Иззе, бачкащ като бербер, се оказа задържаният за убийството на таксиджията

Сириецът Йосиф Иззе, бачкащ като бербер, се оказа задържаният за убийството на таксиджията
A A+ A++ A

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор Христо Йорданов е сириец - със слабо телосложение и видимо неагресивен. 23-годишният мъж работи като бербер в салон в София. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога.

34-годишният Йорданов почина след спречкване в кв. "Разсадника" в столицата на 8 октомври. Той е баща на три деца.

Тогава млада жена шофирала автомобил в еднопосочна улица в района на ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар", а водачът на такси в този момент я засича, след като влиза неправилно в насрещното. Иззе, който пътувал с приятелката си, се ядосал, излезнал от колата и именно тогава започвало спречкването с таксиметровия шофьор.

"Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия", съобщиха вчера от СГП.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на Иззе е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че Иззе е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Таксиметровият шофьор е получил инфаркт 30 минути след физическата саморазправа с младежа. Аутопсията му е доказала, че не е имал никакви тежки наранявания след боя и няма как той да е причина за кончината.

След инцидента Йосиф Иззе е откаран в "Пирогов" - той е пострадал при сбиването.

Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на Йорданов.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия Иззе.

#починал таксиджия #христо йорданов #Йосиф Иззе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници