Карадайъ зове партиите да преодолеят егото си и да търсят обединение

Карадайъ зове партиите да преодолеят егото си и да търсят обединение
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

"Бих искал да благодаря на всички български граждани, които участваха в изборите и на следващо място, естествено, бих искал да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за ДПС", заяви на пресконференция тази вечер председателят на движението Мустафа Карадайъ:

"За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат…За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Затова според нас българските граждани изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората", заяви лидерът на ДПС, цитиран от факти.бг.

"За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Според нас българските граждани изпратиха силен знак, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите на хората, а не да има разделителни линии. България трябва да има стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, за да има стабилност за страната и за българските граждани", допълни Карадайъ.

Той призова политическите лидери да преодолеят егото си и да търсят обединението.

Карадайъ акцентира, че виждат своите евроатлантически партньори как също са притеснени от политическата криза, в която се намира България. Ситуацията изисква отговорност, каза лидерът на ДПС.

Партията би се коалирала с всички партии, които биха поели отговорност, с оглед решаването на кризите.

#Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »