Защитник на референдума: Явно и АЕЦ „Козлодуй“ е незаконна

Защитник на референдума: Явно и АЕЦ „Козлодуй“ е незаконна
„Аз, моите колеги, 700 000 граждани сме се подписали под точно и ясно искане и това народно представителство е длъжно да каже да или не”, коментира Спас Колев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

АЕЦ „Козлодуй“ трябва да е незаконна, след като такова е използването на термина „атомна“ във въпроса за референдума за АЕЦ „Белене“, заяви Спас Колев, член на Инициативния комитет за националното допитване.

„Управляващите влизат в един водовъртеж, от който няма да излязат – не било законно във въпроса за референдума да има понятието „атомна“, а да бъде „ядрена“ централа. Тогава се оказва, че АЕЦ „Козлодуй“ е незаконна“, коментира Колев във вторник след заседанието на икономическата комисия, на която бе редактиран въпросът за референдума, предаде БГНЕС.

„Фактически излезе, че днешното народно представителство не спазва, от една страна, Конституцията, а от друга – е крайно некомпетентно“, добави той.

По думите му депутатите, гласували за поправката на въпроса, отнемат правото на тези, които са гласували за тях да поставят въпроса „искам или не искам и какво точно искам“.

„Аз, моите колеги, 700 000 граждани сме се подписали под точно и ясно искане и това народно представителство е длъжно да каже да или не“, коментира той.

Според него редакционната поправка не трябва да променя задавания въпрос.

„Сега ще им заведем едно дело за нарушаване на Конституцията и като им падне другата година депутатският имунитет „отиват на кино“, прогнозира Колев.

#референдум #Конституцията #Спас Колев #АЕЦ „Белене“ #АЕЦ „Козлодуй”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници