Криминален психолог: В МВР се развиват най-послушните

Криминален психолог: В МВР се развиват най-послушните
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

В МВР трябва да се направи по-добър подбор на служтелите. Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се" криминалният психолог Тошко Тодоров по повод информацията за полицейски чадър над Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх", при която загинаха две млади жени.

„Ако се обърне внимание на още подобни случаи, най-вероятно бройката на полицаи, прикривали разни хора, ще е много по-голяма. Проблемът е свързан изначално с подбора на кадри в системата. Така наречената конкурсна процедура е тотално опорочена. За съжаление, в системата на МВР има много повече служители, отколкото работещи. За да се получи нещо добро, когато се „реже” трябва да се „реже” до здраво”, каза той.

Според него, ако се въведе детектор на лъжата, особено при повишаване в длъжност, ще се получи интересна картинка в системата на полицията. По думите му, ако това стане, ще е много трудно някои хора да растат кариерно.

„Доста често се развиват не най-добрите, а тези които са най-послушни. Послушанието е да не си свършиш работата, когато трябва да я свършиш”, каза още Тодоров.  
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »