Depeche Mode идват в София на 12 май 2013 г.!

Depeche Mode идват в София на 12 май 2013 г.!
Вторият концерт на Depeche Mode в България през 2009 г. беше отменен заради диагнозата за ранен стадий на рак на пикочния мехур на вокалиста Дейв Геън. Снимка: fanpop.com
A A+ A++ A

Depeche Mode се завръщат София за концерт на 12 май 2013 г.!

Дългоочакваното събитие, което ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов", ще бъде част от бъдещето световно турне за очаквания през пролетта нов албум.

България е в списъка с датите за европекския кръг от турнето на Depeche Mode, стана ясно от публикация на музикалния сайт Under The Radar, който изпревари официалното съобщение на групата, предаде „Дневник".

Във вторник британската банда трябва да потвърди новините и да разкрие повече около предстоящия си четиринадесети албум на пресконференция в Париж.

Дейв Геън, Мартин Гор и Андрю Флечър за пръв път гостуваха през 2006 г., когато събраха близо 40 000 души на стадион „Локомотив".

Вторият им концерт през 2009 г. беше отменен, след като вокалистът Дейв Геън беше диагностициран с ранен стадий на рак на пикучния мехур, което наложи временно прекъсване на тогавашната обиколка.

Предстоящото мащабно турне, което ще продължи до 2014 г., започва от страните, които не успяха да видят Depeche Mode на предишното.

Подобен жест музикантите направиха през 2009 г., когато стартираха гастрола си от Тел Авив, където поради опасенията от терористични действия не пътуваха три години по-рано.

Новият, все още неозаглавен албум на триото с над 30-годишна история, се очаква да бъде завършен през ноември и издаден през април 2013 г., като в скорошно интервю Дейв Геън го описва като „белязан от завръщането на Мартин към китарата".

#Depeche Mode #стадион „Георги Аспарухов" #Дейв Геън #Мартин Гор #Андрю Флечър #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници