Хотелиерите в Албена искат зони за непушачи и на открито

Хотелиерите в Албена искат зони за непушачи и на открито
В момента в Албена има въведени зони за пушачи и непушачи и на открити места, като например обособени тераси към ресторантите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да се въведе разделение на пушачи и непушачи и на откритите пространства – за това настояват от ръководството на курортен комплекс Албена.

Заместник-директорът „Маркетинг и продажби" в курорта Йовка Страшилова заяви пред Дарик, че гостите приветстват забраната на тютюнопушенето на закрито и дори родители предпочитат и на плажа или в ресторантите на открито да запазят децата си от тютюневия дим в зони за непушачи.

Страшилова обясни, че в Албена не се пуши в закритите помещения доста преди забраната за пушене да бъде законово регламентирана.

„Това е нещо, което се търси от нашите гости и ние затова сме го въвели. Не защото сме решили така, а защото гостите ни го търсят", коментира тя.

„Това, че не се пуши на закрити места, помага на продажбите – гостите го оценяват положително," категорична е зам.-директорът „Маркетинг и продажби" в Албена.

Тя смята, че забраната трябва да остане, като дори от курорта искат тази законова позиция да се разшири, за да може да се направят зони за непушачи на плажа и други открити места.

В момента в Албена има въведени зони за пушачи и непушачи и на открити места, като например обособени тераси към ресторантите.

#Албена #тютюнопушене #Йовка Страшилова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници