Поляци откраднаха бус с 12 трупа

Поляци откраднаха бус с 12 трупа
Крадците се възползвали от това, че законният водач на погребалната агенция слязъл, за да си измие ръцете. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Полската полиция е задържала двама души, обвинени в кражбата на коли в Германия, едната от които возела към крематориума 12 трупа, съобщи говорителят на полицията в Познан Анджей Боровяк.

Полицията все още не е открила колата с 12-те тела, които трябвало да бъдат транспортирани до крематориума в немския град Майсен, информираха АФП и БГНЕС.

Крадците се възползвали от това, че законният водач на погребалната агенция слязъл, за да си измие ръцете и подкарали труповете към Полша.

Полицията в Германия е проследила пътя на общо три откраднати коли по канал за трафик на автомобили от страната към Източна Европа. Едно от превозните средства вече е открито в Полша.

Протестантски епископ от Берлин призова авторите на кражбата да върнат телата.

„Аз ви моля, представете си как бихте се чувствали, ако не можете да погребете майка си или баща си", каза Маркус Дрьоге чрез немската преса.

Двамата мъже, на 25 и 27 години, са били арестувани в четвъртък и петък.

Разследването е продължило и в неделя, за да бъдат открити колите и две съучастнички в престъплението, организирали кражбата на общо три коли, според полската полиция.

Обявена е и награда от 5 000 полски злоти (1 200 евро) за всяка информация, която би довела до залавянето им.

#Полша #Германия #бус #поляци #полиция #Познан #трупове #награда #крематориум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници