ГЕРБ се страхуват от референдума и от БСП, твърди Корнелия Нинова

ГЕРБ се страхуват от референдума и от БСП, твърди Корнелия Нинова
Управляващите от ГЕРБ са уплашени от референдума и от топящата се разлика в подкрепата към тях и втората политическа сила БСП, заяви депутатът от левицата Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите от ГЕРБ са уплашени от референдума и от топящата се разлика в подкрепата към тях и втората политическа сила БСП, заяви депутатът от левицата Корнелия Нинова.

„Управляващите в този момент са обзети от притеснение и страх. Уплашени са от факта, че БСП стопява преднината им, а до изборите има само 10 месеца и може и да ги задминем, както и заради референдума – ако той се окаже успешен, това би означавало вот на недоверие и че това правителство трябва да си ходи," обясни Корнелия Нинова пред бТВ в коментар на най-горещата тема в политическото пространство – АЕЦ „Белене".

В подкрепа на позицията си Корнелия Нинова посочи създадената парламентарна комисия „Янев", която има за цел да се бори с корупцията по високите етажи и чиято първа задача станаха „разследвания" в сферата на енергетиката.

Председателят на новото звено в Народното събрание Яне Янев дори замеси пряко името на Корнелия Нинова в тайни сделки и преговори за втората централа, водени с високопоставени руски политици.

„Яне Янев е лъжец и манипулатор! Ще го разоблича, защото такива хора трябва да стоят в ъгъла. Не ги познавам цитираните руски господа - Шматко и Кириенко, не съм се занимавала никога с енергетика," заяви червеният депутат и посочи, че Яне Янев дори не се бил запознал с документите, по които я обвинява.

Корнелия Нинова, подобно на колежката си Мая Манолова и социалистите като цяло, смята, че лидерът на РЗС „изпълнява чужда воля – тази на ГЕРБ и правителството", именно заради страха им от падане на рейтинга и евентуален успех на референдума за АЕЦ „Белене".

„Тоест комисията на Янев е политическа пушилка в навечерието на изборите, тя им служи за политическо говорене, нищо друго," посочи още Корнелия Нинова.

Освен обвиненията на Яне Янев, тя отхвърли и по-стари нападки срещу нея – че по време на управлението на Иван Костов работела в ръководството на предприятие, приватизирано от СДС, а след това станала член на БСП.

„Не съм имала отношение към политиката на сините тогава, просто си вършех работата – не съм била безработна, така да го кажем," коментира депутатът.

#Корнелия Нинова #БСП #депутат от БСП #ГЕРБ #АЕЦ „Белене" #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници