„Топлофикация – София" може да пусне парното всеки момент

„Топлофикация – София" може да пусне парното всеки момент
Нямахме право да отлагаме ремонтите, защото съоръженията са на края на своя експлоатационен ресурс, обясни Стоян Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Топлофикация – София" има готовност да пусне парното на софиянци веднага щом се наложи, заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Пред БНР той припомни, че според закона парното трябва да бъде пуснато след три студени дни. До момента само три сгради в столицата са заявили желание да започнат да се отопляват.

„В участъците, които са ремонтирани няма да има аварии, но не мога да гарантирам, че няма да има аварии по мрежата," каза още изпълнителният директор на „Топлофикация – София".

Той съобщи, че за три месеца са ремонтирани около 37 км. от топлофикационната мрежа в София, което е най-мащабният ремонт на инсталацията.

„Нямахме право да отлагаме ремонтите, защото съоръженията са на края на своя експлоатационен ресурс," обясни Стоян Цветанов.

Той допълни, че „Топлофикация – София" е започнала активна политика за събиране на дълговете, която, по думите му, била успешна.

#„Топлофикация – София" #Стоян Цветков #парно #отопление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници