ДАБДП нищи зверската катастфа със загинали и ранени край Поликарище

ДАБДП нищи зверската катастфа със загинали и ранени край Поликарище
Здравка Маслянова, БНР
A A+ A++ A

Часове след възникването на тежката катастрофа на път I-5 в участъка Русе - Велико Търново експерти на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започнаха инспекция на мястото на инцидента.

Към момента има информация за четирима загинали и шест ранени пътници. Пострадалите са транспортирани в болнично заведение. Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост, като водачът на автобуса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и след удар в спрял извън пътното платно автомобил e последвал и удар в дърво. 

Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Всички констатации ще бъдат обединени в доклад и ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции, заедно с всички предходни констатирани проблеми и препоръки за път I-5 в участъка Русе-Велико Търново.

Инспекцията продължава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай