Протест пред президентство: Тук не е Москва, Радев е позор

Протест пред  президентство: Тук не е Москва, Радев е позор
Novini.bg
A A+ A++ A

Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен Радев под наслов #ГАZwithme - препратка към масовите протести през 2013 г., избухнали след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, които бяха под наслов #ДАНСwithme, предаде Novini.bg.

На протеста се чуват скандирания "Тук не е Москва", "Радев е позор", "Предател", "Оставка". Издигат се транспаранти с надписи "Независимот от "Газпром", "Газпром go home", "Позор за слугите на Кремъл и Путин", "Газ г*з затрива". Развяват се знамената на България и на Европейския съюз.

"Не можем да позволим да се връщаме назад и то толкова страшно назад. Едно от най-големите постижения на кабинета "Петков беше", че се откъснахме от газовата зависимост. Много е важно да не се връщаме назад във време, в което цяла Европа показва, че няма да плаща на кървав военен режим. Няма да позволим предателство към принципната позиция на България към свободния свят", подчертаха организаторите на протеста.

Те посочват, че само за два дни са сменени 25 зам.-министри и 25 областни управителя, както и шефът на НАП и шефът на Агенция "Митници".

Недоволството е и по повод твърденията, че служебният кабинет блокира газовата връзка с Гърция - интерконекторът няма как да бъде сертифициран в срок и азерският газ няма да може да бъде доставян на ниска цена от септември заради отказ да бъдат вписани промените в структурата на управление на "Ай Си Джи Би" - компанията, която оперира интерконектора и чийто акционер е държавата през БЕХ, както и отмяната на въпросните назначения от служебния енергиен министър Росен Христов.

Междувременно от енергийното министерство отрекоха тези твърдения. В интервю за БНТ служебният премиер Гълъб Донев увери, че правителството ще положи всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен в експлоатация.

#президенството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници