На "Капитан Андреево" спипаха златни накити за над 400 бона, скрити в тайник на рейс

На "Капитан Андреево" спипаха златни накити за над 400 бона, скрити в тайник на рейс
Агенция Митници
A A+ A++ A

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" конфискуваха над 4.4 кг златни накити при проверка на автобус.

За последните четири дни това е трети опит за нелегално пренасяне на изделия от благородни метали през пункта, съобщават от Агенция "Митници". 

Автобус с румънска регистрация пристига на МП "Капитан Андреево" на 3 август на път от Турция за Румъния.

В зоната на митнически контрол двамата шофьори и пътниците заявяват, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за обстойна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник в арматурното табло.

Там митническите служители намират 25 пакета с бижутерски изделия от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета.

Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 4490.67 г накити от 14-каратово злато на обща стойност 404 160.30 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандните златни изделия са задържани.Водачът на автобуса, турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

#Агенция Митници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай