ДПС: ГЕРБ са провели избори като тоталитарните държави

ДПС: ГЕРБ са провели избори като тоталитарните държави
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ е провело последните президентски и местни избори през 2011 г. не по стандартите на Европейския съюз, а по най-лошите образци на тоталитарните държави, каза зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Местан изрази силното очакване на ДПС, че „ЕС не може да остане глух и сляп за тези пороци, които снемат демократичната легитимност на България като страна член на Съюза", предаде БГНЕС.

„От името на ДПС отправяме призив и институциите на ЕС да се организират пряко с масирано наблюдение на следващия изборен процес в страната", каза той.

ДПС отправиха и призив и към Европейската народна партия (ЕНП) „ да се откаже от криворазбраната солидарност с родствената си партия ГЕРБ", защото от ДПС не вярват „порочните практики на българските управляващи да имат общо с ценностите, на която и да е друга европейска народна партия", заяви Местан.

Той подчерта, че пет-шесте гласа от България в Европейския парламент „не могат да имат за цена мълчаливо съгласие, който ще има ефект на съучастие на ЕНП за разрушаването на базовата ценностна система, не само на българското гражданско общество, но базовата ценностна система на ЕС като цяло".

Лютви Местан призова ЕС към солидарност с всички останали демократични партии и гражданското общество в България, за да се осигури честността на вота, легитимността и представителността на следващото правителство.

Той посочи, че България няма да се справи с проблема, освен ако всеки свободен гражданин не се осмисли като наблюдател на изборния процес в България.

#ДПС #ГЕРБ #избори #вот #зам.-председател на ДПС #ЕНП #Европейска народна партия #ЕС #Европейски съюз #наблюдение #ЕП #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »