Житните кръгове през 2014 - красивата "извънземна" атракция

Житните кръгове през 2014 - красивата "извънземна" атракция
cropcircleconnector.com / Веселина Стефанова
A A+ A++ A

Най-новата атракция за туристите, и не само, в световен план са житните кръгове. 

Мистериозните кръгове обаче занимават човечеството от векове. Първите исторически записки за геоглифи – формирования върху сняг, пясък, вода, житни посеви – датират от XVII век. Интересът към тях обаче придобива по-научна насоченост с появата на авиацията, която позволява най-малкото регистрирането им в техния цялостен вид.

При всички от тях се наблюдава специфика - стъблата са прегънати и прогорени по технология, която не е земна. След "обработката" растенията продължават да растат. Почвата под растенията се променя след тази намеса. Не е радиоактивна, но структурата й е по-различна. Животните се страхуват да влизат в кръговете, хората усещат влияние.

В последните 40 години, откакто се изследват житните кръгове, се наблюдава усложняване на картините. Няма обаче никакъв успех в разгадаването им. Според уфолозите този вид комуникация вероятно не е послание към нашата цивилизация, а общуване между други цивилизации извън нашата. 

В житните кръгове има остатъчна радиация, която може да има негативен ефект върху хората, които отиват на мястото. Измерванията показват излъчване на енергия на честоти от 5 килохерца няколко дни след появата на кръговете. Тази честота е в чуваемите граници и някои чуват високи, пискливи звуци и трели. Тялото на много хора реагира при посещение на житен кръг, като често срещани симптоми са гадене, главоболие, световъртеж, усещане за горене и различни болки. Тези симптоми съвпадат със здравните проблеми, предизвикани от радиация. Мобилните телефони, камерите, часовниците и най-вече електронните уреди спират да работят, а компасите на прелитащите отгоре самолети се въртят безконтролно.

Очевидци на образуването на житни кръгове съобщават за забелязано червеникаво сияние на нивото на земята. Повалянето на растенията свършва за няколко минути. 

Представяме ви галерия от най-новите формирования в Европа, от настоящата година. Прави впечатление, че кръговете стават все по-начесто във времето.

Галерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Тема в снимки
Последно от Тема в снимки

Всички новини от Тема в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници