Бутат втория етаж от „частния клуб“ на Марешки

Бутат втория етаж от „частния клуб“ на Марешки
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

До края на седмицата концесионерът на морския плаж „Кабакум" фирма „Белвекс" ООД трябва доброволно да демонтира второто ниво на двуетажния преместваем обект,

Управител на „Белвекс" ООД е съпругата на бизнесмена и сбственик на „Локомотив" (Пловдив) Веселин Марешки Светлана.

При неизпълнение на кметската заповед за премахване на второто ниво, ще последва принудителен демонтаж на 22 октомври 2012 г., а разходите ще бъдат за сметка на концесионера.

От общината припомнят, че е установено, че върху терен, който е изключителна държавна собственост (морски плаж „Кабакум – Север 2"), е разположен обект с площ 56 кв м и с височина около 5.80 м, собственост на фирмата на съпругата на варненския бизнесмен.

Според община Варна клаузите в издаденото разрешение за поставяне не са спазени. Допуснато е противоречие и е нарушена Наредбата за разполагане на преместваеми обекти.

Междувременно заповедта на кмета на община Варна е обжалвана пред Административния съд, който обаче е отхвърлил искането на „Белвекс" ООД за спиране на предварителното изпълнение на кметската заповед.

Още на 15 август министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова съобщи, че е приключила проверка на построения „частен клуб" на плажа „Кабакум"от бизнесмена Веселин Марешки.

Павлова каза, че за това е издадено валидно разрешително от общината и че обектът е върху метална конструкция, а не е бил излят бетон.Въпреки това обаче там има нарушение.

„Разрешението за монтирането на тази сграда е разрешение за 56 квадрата, а всъщност реално вчера, когато проверката приключи и оразмеряването е на 112 квадрата, което означава, че целият втори етаж е незаконно поставен, тъй като той надвишава разрешената квадратура", коментира тогава министър Павлова.

След проверката от министерството са били пуснали и предписание до кмета, тъй като той е издал разрешението и съответно той трябва да издаде и заповедта за премахването на втория етаж.

#Кабакум #Веселин Марешки #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #плаж #бутане #„Белвекс" ООД #плаж #кмет #Варна #Община Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници