ГЕРБ: Петков залага бомби пред служебния кабинет ВИДЕО

ГЕРБ: Петков залага бомби пред служебния кабинет ВИДЕО
A A+ A++ A

Петков е казал, че ще се ограничи износа на „Лукойл”. Със забраната на износ на горива замазват очите на хората. Не казват защо не могат да въведат мито, не казват защо Българският енергиен холдинг не замести „Литаско”. Тази забрана освен всичко ще доведе до спад на износа и спад на индустриалното производство. Петков залага бомби пред служебния кабинет. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

Добрев заяви, че според него ни очаква газова криза през зимата. „Газ няма да има. Тази зима очаквам да има газова криза. За седемте танкера не са подписани договори и няма инфраструктура за достигане на този газ. Очаквам недостиг на газ благодарение на политиката на промяната”, каза той и заяви, че от сега трябва да започнем да се молим зимата да е топла, за да ни стигне количеството газ.

По време на изказването на парламентарната група ГЕРБ по енергийните въпроси се включиха и Теменужка Петкова, също бивш министър на енергетиката, и депутатът Тома Биков.

Петкова заяви, че премиерът в ставка е излъгал. „Освен, че излъга, той опроверга себе си”, добави и разясни: „Уважаеми колеги, днес Петков, призна че проекта е получил акт 14. Кога ще получи другите актове 15 и 16 - никой не знае”, заяви тя.

Тя подчерта, че Кирил Петков се е опитал да оправдае своите действия с ГЕРБ и добави, че проектът за гръцката енергийна връзка е бил невъзможен без ГЕРБ.

 

Петков се опита да оправдае собствената си некадърност като обвини правителствата на Борисов. Проектът стана възможен благодарение на Борисов. Когато някой се опитва да говори за обслужване на чужди интереси, е хубаво да си припомним кой подписа Меморандума „Джемкорп”, каза тя и добави: „С лъжа започнаха своето управление, с лъжа и ще приключат”.

Тома Биков заяви, че Петков трябва да се ограничи във взимането на решения. „Петков в качеството си на премиер в оставка трябва да прекрати вземане на стратегически решения. Един премиер в оставка не е редно да прави каквито и да е било заявки дори за краткосрочни неща“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Да изчакаме да видим на каква стойност са щетите, нанесени на обществото. Не само по отношение на газа, но и всички други сектори”, добави Биков.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай