Родните чалгаджийки с баснословни хонорари

Родните чалгаджийки с баснословни хонорари
A A+ A++ A

Невероятни хонорари от по над 100 хиляди лв. на месец заработват някои от родните чалга певици в разгара на лятото, пише „България Днес“.

Младите попълнения в родния поп фолк са най-слушаните в момента, като участията им варират от 25 до рекордните 31 пъти на месец. Старите имена в бранша ги доближават по ангажираност, но заради по-високите хонорари, с лекота изкарват двойно повече пари.

Фолк певицата Лидия, например, е истински рекордьор - за юли тя е ангажирана за нечовешките 31 участия, или средно по едно на ден без почивка. Блондинката от Бургас все пак има дни, в които няма да работи, но това ще е за сметка на двойните изяви. Така например миналата седмица Лидия пя в една и съща нощ първо в заведение в Созопол, а след това дискотека в Приморско. От понеделник 18 юли, до последния ден на месеца дивата има ангажименти абсолютно всеки ден и нощ.

Другата млада надежда - Данна, впечатлява с 22 участия през юли, като отново някоя вечер ще се изявява на две места. Малко по-слабо натоварена е Ариа. Сексапилната певица може да се похвали с едва 15-ина участия, но и тези изяви ще ѝ донесат солидни финансови постъпления.

Младата гвардия на поп фолка най-често се разписва за между 3 и 5 хиляди лв. на изява в нощно заведение, като някои понатрупали повече популярност си позволяват да вдигнат хонорара с още хилядарка. Така хипотетичните изчисления показват, че младите изпълнители изкарват 100-150 хиляди лв. на месец.

От старите кучета Преслава изпъква с 25 участия на месец, като нейният хонорар от 9000 лв. изчислен за месец, надвишава сумата от 200 хиляди лв., сочат грубите сметки. В общата калкулация на изкараните пари не влизат частните партита - сватби рождени дни, като там певиците пеят за двоен хонорар. Големият бонус от такива участия са бакшишите, които трудно могат да бъдат декларирани пред държавата. Изпълнителки разказват, че много често бакшишите са доста повече от договорения хонорар за два-три часа пеене на личния празник.

 

 

#хонорари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »