ГЕРБ върна моментално мандата на Радев, защото доверието към НС е "тотално изчерпано"

ГЕРБ върна моментално мандата на Радев, защото доверието към НС е "тотално изчерпано"
A A+ A++ A

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред президента Румен Радев, че партията няма да излъчи кандидат за премиер и няма да приеме втория проучвателен мандат.

От своя страна Радев заяви, че още утре започва консултации с парламентарните партии, за да реши на кого ще връчи третия проучвателен мандат.

"ГЕРБ няма да вземе третия проучвателен мандат и няма да излъчва кандидат за министър-председател", разясни Атанасова.

"Уважавам решението на вашата политическа сила. Именно парламентарно представените партии носят пряка отговорност за формиране на правителство. Независимо дали са в управление или опозиция всички парламентарни партии имат своята отговорност за намиране на изход от кризата. Още утре ще свикам консултации с всички парламентарно представени сили, за да чуем как виждат те изход от създалата се криза. Какви възможности виждат, около какви приоритети могат да търсят обединение. Въпросът за властта не отменя отговорността пред гражданите, която носят всички политически сили", обясни Радев

"Обсъдихме предизвикателствата, говорихме за спешните законоателни решения. Ние сме категорично "за" предсрочни избори, доверието към парламента е изчерпано.

Правителството падна с вот на недоверие, не може да се намери формулза за подкрепа в рамките на този парламент".

Това каза Атанасова след срещата с президента. Според нея най-вероятно предсрочните избори ще са в началото на октомври.

"С нас нито една от възможните партии не е заявила, че иска да разговаря. Ние също нямаме нужда от разговори", каза Атанасова.

Томислав Дончев коментира темата за 22-та закона, които трябва да бъдат приети във връзка с плана за развитие. Според него въпросът не е дали парламентът ще ги приеме, а дали праивтелството ще ги напише.

"Не го изключвам".

Това отговори Дончев на въпрос дали е възможно все пак да има правителство в този парламент.

#ГЕРБ #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници