Радостин Василев: Измислици са, че съм чупил офис на ИТН в Плевен! Ще ги съдя!

Радостин Василев: Измислици са, че съм чупил офис на ИТН в Плевен! Ще ги съдя!
A A+ A++ A

След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Такова мнение изрази спортният министър в оставка Радостин Василев пред НОВА

Василев беше именно от квотата на ИТН, преди да напусне и да стане независим депутат. 

"ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като  предаде основното нещо, за което бяха създадена”, заяви Василев.

Неизпълненият проучвателен мандат, връчен на "Продължаваме Пормяната” не е изненада за него.

"Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. "След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат "верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.

По време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове. 

"Единственото нещо, което с колегите коментирахме са упралвенксата и законодатлената програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с программами , не с пари и постове”, категоричен бе Василев, но изрази съжаление като каза, че "явно в България трябва още да се действа по стария начин”. 

Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори. 

"Няма никакъв смисъл да се търси подкрепа от ИТН. Задължително трябва да се отиде на избори. Тошко Йорданов  отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, каза Василев. "За мен ИТН остава едно разочарование, тъга и труд, вложен през годините Оттук-нататък ИТН нямат никакъв шанс да присъстват в НС”, смята бившият член на партията.

Той отрече да е чупил офиса на ИТН в Плевен.

"Това са пълни измислици!”, заяви той. "Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги съдя, ще имат жестоки проблеми. Всичко трябва да се доказва в тази държава”, категоричен бе Василев.

#Радостин Василев #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай