„От 5 до 20 години“: Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

„От 5 до 20 години“: Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев
Колаж Topnovini.bg
A A+ A++ A

Прокуратурата обвини Георги Семерджиев за тежката катастрофа, при която загинаха две момичета.

Автомобилът, управляван от Семерджиев, се удари с висока скорост в асансьора на метростанцията на бул. „Черни връх“. Той е минал на червен светофар, докато колата, в която се блъска, прави ляв завой на зелено. От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара.Семерджиев е обвинен за причиняването на смъртта на двете момичета по непредпазливост, , каза за БТА зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. Прокуратурата стъпва на текста в Наказателния кодекс, който квалифицира тези случаи като управление на моторно превозно средство в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества.

Според обвинението случаят е особено тежък и за този тип престъпление са предвидени от 5 до 20 години затвор.

Семерджиев е задържан за 72 часа и се намира в ареста на „Г.М. Димитров“. Предстои прокуратурата да поиска задържане под стража и след изтичане на първоначалната мярка.

Часове след тежката катастрофа той все още не е тестван за алкохол и наркотици

Часове след тежката катастрофа Семерджиев все още не е тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. По думите на Тодоров „формализмът в съдебната реформа води до това забавяне“, но увери, че макар и часове след случилото се, пробите ще бъдат адекватни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници