Обитателите на взривения блок: ЕВН не обърна внимание на жалбите ни

Обитателите на взривения блок: ЕВН не обърна внимание на жалбите ни
Два апартамента са напълно унищожени от взрива, изпочупени са стъклата на съседни сгради. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обитателите на блока в Бургас, където през нощта срещу вторник се взриви трафопост, многократно подавали жалби срещу ЕВН, но от електроразпределителното дружество не им обърнали внимание, разказа домоуправителката Даниела Ганева.

„Трафопостът е тук, откакто е построен блокът. Подавали сме жалби до ЕВН, но никой не откликна на молбите ни. Имало е инциденти, за да се стигне до там да се подават жалби. Преди 3 години другата част на блока се санира. Тогава изрично ги помолихме да си изнесат трафопоста от блока. Това остана глас в пустиня. Смениха елтаблата и това беше," каза Даниела Ганева пред бТВ.

„Простирайки прането, аз видях как от решетките на трафопоста излиза дим и светлина. Обадих се на 112. От ЕВН ми се обади един доста сънен глас. Обясних, че трафопостът гръмна. В 12:02 часа дойдоха. Аз искам смело да кажа, че единият от работниците беше във видимо неадекватно състояние. Дали беше сънен или дрогиран, но той едва влизаше и излизаше. Не искам да коментирам какво е употребил, не е моя работа. Но това, което ме впечатли е, че те дори нямаха хубав фенер, който да освети да видят какво правят," разказа още Даниела Ганева.

От компанията съобщиха, че и двамата техници са били подложени на алкохолни тестове, които са дали отрицателни резултати.

„До 2:20 часа те работиха. Тръгнаха си, ние се прибрахме по домовете си и към 3:00 часа видях червена светлина. Това беше волтова дъга. След което се чу огромен трясък. В момента, в който видях вълната, бях на 112. Казах им: „Пращайте линейки". Благодарим на полицията, пожарната, Бърза помощ - на всички, които се отзоваха и си свършиха на този етап работата," разказва домоуправителят.

„Има Господ! Всичко стана за секунди," сподели Ани Колева, чийто апартамент е бил буквално изтърбушен от взрива на трафопоста.

„Стояхме с техниците до 1:40 часа, излизаха волтови дъги. При положение, че има извикан екип, единият от техниците изглеждаше видимо неадекватен. Не можеш да дойдеш, да смениш един бушон и да кажеш - всичко е наред. Това, че усетихме дима, ни спаси. Ако беше се случил само взривът, щяхме да сме мъртви. Ние просто нямаме апартамент. Двете стаи са изтърбушени," разказва още жената.

„Плочата на апартамента я няма, мебелите са на мястото, където се намираше трафопоста. Всичко е сякаш изрязано с нож," споделя съпругът на Ани.

„Около 2 и нещо невероятен дим се появи отвсякъде, взе да нахлува в стаята.. По това време разговаряхме със 112 в този момент се чу взрив, токът спря, всичко се стовари на земята и после видях, че етажът го няма. Децата вече бяха изведени, но аз не знам как съм останал жив. Минавах по инстинкт през апартамента и успях да се измъкна," разказва още мъжът.

#взрив в трафопост #Бургас #взрив #трафопост #Даниела Ганева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници