Стартира ремонтът на ключовата улица Владая в Пловдив

Стартира ремонтът на ключовата улица Владая в Пловдив
A A+ A++ A

Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“, и Иван Стоянов, кмет на район „Източен“, днес дадоха старт на ремонта на ул. „Владая“ със символична първа копка.Проектът включва реконструкция на част от улицата и връзката ѝ с бул. „Марица“ по плана за развитие на Многофункционална зона „Изток“, разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и на кръгово кръстовище (точно преди разделянето на ул. „Владая“ с ул. „Правда“).

Бюджетът за проекта възлиза на 2,7 млн. лв. От тази сума 1 млн. лв. са отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А“ на водещата компания BTLIndustriesв зоната. Продължението на ул.„Владая“ до бул. „Марица-юг“ ще обслужва не само квартала около бившата болница „Пулпудева“, но и новата производствена база на BTL, в която компанията инвестира над 20 млн.лв.

В поръчката за ремонт на ул. „Владая“ е заложено още изграждането на велоалея, бордюри, тротоари, ново улично осветление и светофарни уредби, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания, построяване на водопроводна и канализационна мрежа, на тръбна канална мрежа и кабелни шахти.

Новата инфраструктура е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори и за усвояване на територията около новия завод на BTL Industries чрез свързващи пътни връзки, които ще допринесат за транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая“ и прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Миналата година BTL Industriesстартира строежа на своята нова производствена база в района. Инвестицията в проекта надхвърля 20 млн. лв., като плановете са той да бъде завършен до 2023г. Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL, ще заема над 25 000 кв. м. застроена площ и ще създаде над 500 нови работни места, допринасяйки заикономическото развитие на региона. По-голямата част от производството ще бъде подготвено зa изнoc в над 110 държави на 6 ĸoнтинeнтa.

Модерният дизайн на фабриката и всеки детайл по проекта са планирани с мисъл за опазване на околната среда и оптимизирани ресурси. Плановете включват да бъдат монтирани соларни панели на покрива на производствената база, които да задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата, да се събира дъждовна вода за противопожарни нужди и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници