Седмокласник с шарка се явява самостоятелно на НВО

Седмокласник с шарка се явява самостоятелно на НВО
A A+ A++ A

Изпитите от националното външно оценяване (НВО) след 7 и след 10 клас ще се проведат на 14, 16, 17 и 21 юни, а резултатите излизат на 28 юни. Изпитите започват 9 и 10 ч. Това съобщи на пресконференция началникът на РУО - Пловдив Антоанета Пакова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

НВО за 7 клас по български език и математика ще се проведе в 140 училища. На изпита трябва да се явят общо 5949 завършващи, от които 17 са със специални образователни потребности (СОП). 140 ученици са заявили изпит по английски, 51 - по музика, 1 по изобразително изкуство, но ще го държи във Велико Търново. 

НВО за 10 клас ще се проведе в 76 училища. На него ще се явят 5274, шестима ученици са със СОП. Най-много са заявили английски - 77, информационни технологии - 61, немски - 3, италиански - 8. Изпитните зали са 535, а квесторите 1770.

Учениците ще са по 10 в една зала, но има случаи, в които ще се явява едно дете в една зала, допълни Пакова. Такъв е случаят на седмокласник с шарка, за който е дадено становище от РЗИ да се яви в отделна зала. Здравната инспекция е издала разрешение и за друг ученик в 7 клас да се яви самостоятелно. В отделни зали се явяват също така и децата със затруднения.

#НВО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници