Прокуратурата иска 12 г. затвор за малолетните убийци на Севилия

Прокуратурата иска 12 г. затвор за малолетните убийци на Севилия
Прокуратурата поиска 12 години затвор за Антон Ангелов и Янка Младенова за убийството на 18-годишната Севилия Райчева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Антон Ангелов и Янка Младенова за убийството на 18-годишната Севилия Райчева в столичния квартал „Люлин“, извършено през май 2011 г.

Това е максималният размер на наказание, предвиден в закона, тъй като Янка и Антон застават пред съда като непълнолетни, предаде БГНЕС.

Севилия беше убита с 44 удара с нож, като според държавното обвинение убийството се отличава с висока степен на обществена опасност.

Обвинението поиска от Софийски градски съд (СГС) да вземе предвид младата възраст на Севилия и това, че по никакъв начин не е предизвикала извършителите на деянието.

Делото срещу Антон Ангелов и Янка Младенова започна на 23 април 2012 г. Убийството на 18-годишната Севилия Райчева стана в столичния квартал „Люлин“ през деня на 13 май 2011 г.

Съседи забелязали отворената врата на апартамента на Севилия и уведомили полицията.

Веднага на място били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. В жилището намерили момиче с множество прободни рани.

Няколко дни по-късно, на 17 май вечерта, двамата 17-годишни младежи Антон и Янка бяха задържани за убийството на момичето.

По време на разпитите те направили пълни самопризнания. Изяснено било, че жертвата и извършителите се познавали, защото и тримата живеели в квартала.

На 13 май двамата отишли при своята позната, опитали се да отвлекат вниманието й, за да откраднат златните й накити (около 10 грама).

След като не успели, я проболи няколко пъти с нож по цялото тяло. Оръжието на престъплението бе намерено и иззето.

#златни накити #Севилия Райчева #квартал „Люлин“ #убийство #Янка Младенова #Антон Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници