Какво да очакваме от навлизането на Disney+ в България на 14 юни?

Какво да очакваме от навлизането на Disney+ в България на 14 юни?
A A+ A++ A

900 филма, 600 сериала, 180 оригинални сериали, филми и документални продукции - това ще очаква пoтенциалните потребители на стрийминг услугата Disney+ още от самия ѝ старт в България - вторник, 14 юни.

Платформата събира огромната библиотека на The Walt Disney Company, включваща продукции от брандовете Disney, Pixar, Star Wars, Marvel, National Geographic и Stars.

Отвъд това новите филми на компанията - включително тези от филмовата вселена на Marvel - ще се появяват веднага в услугата след края на престоя им в киносалоните.

На виртуално прессъбитие, свързано с предстоящия старт на Disney+ в България, вицепрезидентът на The Walt Disney Company за Централна и Източна Европа Кахабер Абашидзе представи акцентите в съдържанието, цените за абонамент, възможностите за родителски контрол и за едновременно гледане.

Абонаментът за услугата у нас ще струва 7,99 евро на месец, а тези, които се абонират за година напред, ще платят 79,90 евро, т.е. само 10 месеца.

Друг интересен акцент е, че всеки акаунт има възможност за до 7 профила - за членовете на всеки член на семейството, всеки от които с персонализирани препоръки.

Възможно ще бъде от един акаунт да се стриймва съдържание на четири различни устройства едновременно - например докато гледате "Умирай трудно" в хола, детето може да гледа "Енканто" на смартфона си, а в спалнята жена ви да гледа The Kardashians.

Същевременно налице е възможност за неограничено изтегляне на съдържание на до 10 устройства и до 7 профила.

От Disney, с оглед на огромното съдържание за деца, наблягат и на възможността за родителски контрол - профилите към даден абонамент, предвидени за деца, ще могат да се настройват така, че в тях да се показва само подходящо за дадената възраст съдържание, но да се скрива неподходящото (14+ или 18+). Също така могат да се слагат PIN кодове на родителските профили, за да не може детето да влиза там.

В техническо отношение налице ще е Dolby Atmos звук, както и 4K HDR картина за определени филми. Услугата ще е достъпна за разнообразни устройства - от мобилни такива с Android и iOS, през компютри, Xbox, Playstation, Apple TV, до смарт телевизори Samsung, LG, Sony и други.

По време на събитието беше обърнато внимание и на това как се развива Disney+ до момента - абонатите към 11 май т.г. са били 137,7 милиона. Компанията предвижда да достигне 230-260 милиона абонати до края на фискалната 2024 г., когато очаква и да се изравнят приходите и разходите ѝ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници