DoggoCollar финализира успешно първоначален рунд от финансиране

DoggoCollar финализира успешно  първоначален рунд от финансиране
A A+ A++ A

DoggoCollar обяви финализирането на своя първоначален кръг от финансиране в размер от 75 хил евро. Първоначалният кръг започна с инвестиция от 25 хил. евро от Innovation Capital, последвана от допълнителна инвестиция от 50 хил. евро от Neo Gravity.

„Трансформацията от традиционен в смарт кучешки нашийник, която DoggoCollar прави, дава възможност за следене на здравни показатели и температура на околната среда и задава нов стандарт в тази сфера“, казва Павел Езекиев, основател на Neo Gravity.

Калоян Тодоров, съосновател на DoggoCollar, споделя, че „финансирането ще ни позволи да подобрим нашите ключови функционалности и ще ни помогне да се подготвим за масово производство, започващо в началото на 2023 г“.

Първоначалното финансиране ще се използва за допълнителни разработки (RnD), както и за подготовка на DoggoCollar за масово производство през следващата година. Компанията ще се съсредоточи върху:

  •      Внедряване на сензори в хардуера на DoggoCollar за следене на температурата на околната среда и доразработване на приложението, което ще предупреждава собствениците на кучета, когато температурните стойности са опасни за техния домашен любимец.
  •      Въвеждане на функционалност за следене на здравни показатели, базирана на физическата активност и съня на кучето. DoggoCollar ще предупреждава, когато засече необичайно поведение от страна на кучето.
  •      Добавяне на дигитален кучешки паспорт, ваксинационен календар и мониторинг при пътуване с домашни любимци, като част от приложението DoggoCollar.

DoggoCollar наскоро пусна и разпродаде първата си партида интелигентни нашийници за кучета и публикува приложението си в App Store и Google Play. Нашийниците позволяват на потребителите да проследяват местоположението на своето куче чрез GPS, да задават виртуални гео зони на картата и да получават съобщения, когато кучето им напусне зададената зона за безопасност. DoggoCollar си партнира с една от най-големите групи за осиновяване и обучение на кучета в България. Компанията работи върху разширяване на производствените си възможности, като в момента може да произвежда до x1000 устройства на месец.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници