Млад мъж е в кома след челен удар в автобус край Симитли

Млад мъж е в кома след челен удар в автобус край Симитли
Пътният инцидент е станал около 4:30 часа на 3 километра след Симитли в посока Креснеско дефиле. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Млад мъж е в кома след челен удар в автобус на главен път Е-79 край Симитли рано сутринта в понеделник.

Пътният инцидент е станал около 4:30 часа на 3 километра след Симитли в посока Креснеско дефиле, предаде БГНЕС.

На прав участък лек автомобил „Фолксваген" с благоевградска регистрация, движещ се в посока дефилето, навлиза в насрещното, най-вероятно, след като е заспал или му е прилошало.

Идващият насреща му автобус на фирма „Ювион Ивкони", пътуващ по линията Коринт – Атина – Солун - Стара Загора - Бургас, се опитва да избегне удара, отбивайки вдясно към банкета.

Въпреки тази маневра, лекият автомобил, в който бил само водачът, се блъска в преданата лява част на автобуса.

Ударът в автобуса е бил толкова силен, че след него фолксвагенът отхвърчал и спрял на банкета вдясно от лентата му за движение, която напуснал преди удара.

На място е извикана линейка на филиала на Центъра за спешна помощ в Симитли, патрулка, криминалистична лаборатория, пожарна и специализирания автомобил на отряд „Спасителни дейности" към пожарната.

Близо 30 минути спасителите са рязали ламарините на купето, за да извадят пострадалия. В автомобила не са открити документи, полицията изяснява чий е автомобилът и кой го е управлявал.

Пострадалият се намира в реанимацията на благоевградската болница. Той е на видима възраст не повече от 30 години, има травма на гръден кош, фрактури на ръце и крака, има поражения на вътрешните органи. Лекарите се борят за живота му.

Пътниците в катастрофиралия автобус са извозени с друг превоз на фирмата. Движението по Е-79 в района на катастрофата бе спирано за кратко, докато се извърши огледът на местопроизшествието.

„Водачът на фолксвагена най-вероятно е бил заспал, защото движещият се зад него ТИР му присветваше, виждайки, че започна да навлиза в насрещното, но той не трепна," обясни шофьорът на автобуса.

#катастрофа #Симитли #челен удар #кома

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници