След сблъсъците в парламента: Порицание за Костадинов и Митев

След сблъсъците в парламента: Порицание за Костадинов и Митев
A A+ A++ A

Народните представители Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ и Костадин Костадинов от „Възраждане“ получиха порицание заради сблъсъка и размяната на реплики по време на пленарното заседание на 1 юни. Това обяви зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин.

След като е изгледал подробно записите Вигенин е решил, че порицанието е достатъчно наказание за безредиците в пленарната зала. Двамата депутати могат да обжалват наказанието си в тридневен срок.

В сряда Искрен Митев и Костадин Костадинов се сдърпаха в пленарната зала - действия, които се разиграха пред погледите на гости и деца на Народното събрание, дошли в Деня на детето да наблюдават работата на законотворците. В зала се чуха квалификациите „г-н Копейкин”, „тъпак”, „ще го набия“. Стигна се и до физически сблъсъци и дърпане на вратовръзки.

От „Възраждане“ поискаха официално извинение от страна на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ и настояха да се наложи наказание на Искрен Митев. Самият Митев се извини на гостите в пленарната зала за случката, на която са станали свидетели, но не поднесе извинение на Костадинов за думите си.

#Костадинов #Митев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници