Синдикалните организации на КНСБ в мрежовите оператори проведоха среща с КЕВР

Синдикалните организации на КНСБ в мрежовите оператори проведоха среща с КЕВР
A A+ A++ A

Нуждата от адекватна ценова рамка, която да отговаря на реалностите в електроенергийния сектор и пазара на труда, дискутираха представители на синдикални организации към КНСБ в мрежовите оператори на среща в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 19 май в София. 

 

Веселина Димитрова от НФЕ - КНСБ към „Електроенергиен системен оператор“, Цветомир Кацарски от НСФЕБ - КНСБ към „Електроразпределителни мрежи Запад“, Христо Петров от НСФЕБ - КНСБ към „Електроразпределение Юг“ и Лидия Петрова от НФЕ – КНСБ към „Електроразпределение Север“, поставиха нуждата от адекватна финансова рамка, в която мрежовите оператори да могат да изпълняват своите задачи и лицензионни задължения. Това означава и способност дружествата да могат предлагат конкурентни условия на труд, включително финансови.

 

Поставен беше и въпросът за все по-свиващия се пазар на специалисти от инженерни и технически специалности и трудностите, които мрежовите оператори срещат в привличането им, поради изоставящите нива на заплащане и рамките, в които операторите функционират.

 

В тази връзка беше дискутирано мястото на разходите за персонал в оперативните разходи на дружествата, които се определят от КЕВР. Коментирани бяха и въпроси по отношение на покриването на технологичните разходи на мрежовите оператори и други текущи за сектора въпроси   

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници