Бус с ученици претърпя инцидент заради кон

Бус с ученици претърпя инцидент заради кон
A A+ A++ A

Бус с ученици претърпя инцидент на Подбалканския път София-Бургас, съобщават от МВР.

Инцидентът е станал около 22.30 часа на 9 май, когато и в МВР е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие между ученически автобус и кон на главен път 1-6. Превозното средство е ударило кон на пътното платно между Клисура и Антон. 

Пътуващите в автобуса не са пострадали и след обработването на инцидента от полицейските служители са продължили пътуването си. След бързи оперативно-издирвателни действия е установен собственика на животното. Съставен му е акт.

Учениците са силно изплашени от случилото се. Те са от Професионалната гимназия по селско стопанство в град Мъглиж. Пътували от София за родното им място. Удареният кон е бил чипиран, като ветеринарен лекар от Пирдоп ще разчете чипа и ще бъде наложена санкция на стопанина му.

В района редовно шофьори сигнализират за животни на пътя. Час след инцидента с ученическия бус, Подбалканския път са пресекли други 20 коне. 

С оглед подобряване на безопасността на движението и минимизиране на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с безстопанствени коне или такива, оставени без надзор от собствениците им, са предприети действия за допълнителни обходи на района от полицейските наряди. Уведомени са и другите отговорни институции за предприемане на действия от тяхната компетентност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници