Протестът на превозвачите започна, има огромни тапи в градовете

Протестът на превозвачите започна, има огромни тапи в градовете
A A+ A++ A

Превозвачи излизат на национален протест. Очаква се блокиране на ключови булеварди в София и други големи градове от тежкотоварни автомобили, предаде NOVA

От бранша твърдят, че правителството не иска да преговаря. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания - намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

Минути след 08:00 часа на „Цариградско шосе” в София вече се подреди колона от камиони и автобуси. Очаква се малко по-късно да тръгнат към Министерския съвет. Ще блокират от бул. „Мария Луиза” до бул. „Г.С.Раковски”.

Тези автобуси и камиони, които няма да могат да влязат на протеста, ще направят протестно шествие от „Цариградско шосе” до „Ботевградско”.

„Напрежението продължава да расте. Г-н Събев и г-н Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изказвания има самоорганизиране на протести в много градове, където такива не бяха обявени. Вълната е тръгнала, протестът ще е мащабен днес”, заяви Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с между 40 и 50 стотинки.

Миналата седмица част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата. 

Междувременно от таксиметровия бранш ще решават кога и как да се включат в националния протест на транспортния сектор.  Няколко синдиката се събират във вторник на среща, за да обсъдят въпроса. От бранша настояват за помощ от държавата, отново заради високите цени на горивата. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници