Почина нахапаната от ловно куче малка Виктория

Почина нахапаната от ловно куче малка Виктория
По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра (РЗИ) от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122 души, нападнати от кучета и други животни. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нахапаната от ловно куче Виктория, на година и десет месеца, е починала в петък сутринта, съобщиха от болницата в Силистра.

При инцидента в силистренското село Ситово в четвъртък вързаното в двора на съседите ловно куче внезапно нападнало малкото момиченце, което минало през отвор в оградата, за да си поиграе с животното, предаде БТА.

Майката се притекла на помощ и едва изтръгнала момиченцето от зъбите на разяреното животно.

Детето загубило много кръв и е прието в интензивното отделение в травматичен шок. Най-сериозни бяха травмите по шията и главата.

Близо денонощие лекарите се бориха за живота на момиченцето. Късно следобед Виктория изпадна в клинична смърт.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра (РЗИ) от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122 души, нападнати от кучета и други животни.

На 19 октомври 2009 г. четири домашни кучета нападнаха на улицата в разградското село Сушево 6-годишно момиче, тръгнало с 4 монети към магазина, за да си купи нещо сладко.

Кристияна почина на път за болницата в Кубрат, а 49-годишната бивша учителка Елена Банкова, която е собственичка на кучетата, бе осъдена на 1 година условно с 3 години изпитателен срок.

#Силистра #Ситово #Сушево #Кубрат #РЗИ #Регионална здравна инспекция #куче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници