Шествие в София за военна помощ и солидарност с Украйна (ВИДЕО)

Шествие в София за военна помощ и солидарност с Украйна (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Шествие в подкрепа на Украйна се проведе снощи в центъра на София. Демонстрантите - българи и чуждестранни граждани, със знамена и плакати, тръгнаха от президентството и се отправиха към "Орлов мост", носейки голям украински флаг. Движението беше блокирано за кратко, предаде БНР.

Протестиращите приканиха българските политици, правителство и парламент да заемат категорична позиция за военна помощ и солидарност с Украйна. Имаше освирквания на позицията на президента Радев, която беше определена като "позорна". Множеството призова: „Оръжие за Украйна“.

"Българският народ подкрепя Украйна от първия ден на войната. Кога ще го направят и народните избраници?", се четеше на плакатите.

"Скъпи приятели, в последните над петдесет и осем дни война българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш ги приканваме да пратят военна помощ на Украйна и да заемат достойна позиция в отношението към тази ужасна война" - това призоваха организаторите Петър Петров, Георги Георгиев, Цеца Бачкова и Александър Малинов.

"Днешните времена са времена, в които трябва да проявим солидарност и трябва да покажем, че ние стоим заедно зад всички тези ценности, с които искаме да живеем";

"Неутралитетът по принцип означава васалитет, българинът никога не е бил васал";

"Украйна е една суверенна държава, която просто искаше да има свой собствен път - път на свободата, на демокрацията, на членство в НАТО може би не, но в Европейския съюз...", казаха участници в шествието пред БНР.

Шествието завърши на "Орлов мост".

 Снимка: Стоп кадър/Дневник

#шествие #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници