Температурите леко тръгват нагоре

Температурите леко тръгват нагоре
A A+ A++ A

През деня времето в страната ще остане без съществена промяна. До обяд  облачността ще бъде предимно средна и висока и на отделни места е възможно да превали. 

След обяд над западните райони облачността ще се разкъса, но привечер и през нощта срещу събота отново ще се увеличи и е възможно над крайните западни и северозападни райони да превали и прегърми. Причината за влошаването на времето са очаквани гръмотевични бури над Сърбия. 

Вятърът от юг-югоизток ще се усили, в западните райони на Дунавската равнина ще е от изток.Дневните стойности ще се повишават и на повече места ще са между 21-23°С , като най-високи ще са над Югозападна и Дунавската равнина  – до 24°С. 

В планините облачността ще е значителна. Валежи от дъжд очакваме в късния следобед и вечерта. Слаб сняг ще превали по високите върхове с надморска височина от над 2500метра. Вятърът от югозапад ще се усили и след обяд ще бъде силен, по най-високите части на планините - бурен. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Предстоящото затопляне ще създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. Бъдете внимателни и не правете рискови преходи! 

По Черноморието ще преобладава значителна облачност. В следобедните часове на отделни места, предимно в южната му част, ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 14°-18° С. Температурата на морската вода все още е под 10 °С.

Времето  в София - През нощта срещу петък облачността над столицата   ще продължа да се вплътнява. Слаби валежи очакваме през нощта срещу петък и в сутрешните часове. 

През деня ще преобладава значителна облачност ,която в следобедните часове ще се разкъса. Влошаване на времето очакваме през нощта срещу събота, като на отделни места в Западна България е възможно да превали и прегърми. Температурите постепенно ще се повишават - минималните ще са около 5°С, а максималните - до 21°С. 

Времето в Балканите - През следващите 48 часа Западните Балкани ще попадат под влиянието на приближаващ средиземноморски циклон. След обяд над страните от Западните Балкани, Сърбия  и Унгария ще започне увеличение на облачността, ще се образуват и гръмотевични бури. Температурите ще се повишат и на много места ще се около нормата за април.

Предупреждение за опасно време –MeteoBalkans

Жълт код: Издаваме код за гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-25л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на изолирани места.  

Оранжев код: Валежите на много места ще са значителни. Дъждовете над тези райони ще са предимно в следобедните часове. Те ще са придружени от силни пориви на вятъра и силна гръмотевична дейност. Бурите могат да носят и дребна градушка. Очакваните валежи за целия период ще достигнат до 25-60 л./кв.м. 

Източник: MeteoBalkans

Снимка: Pixabay

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници