Хепиенд с моряците от "Царевна", вкъщи са си! Посрещна ги Кирил Петков ВИДЕО

Хепиенд с моряците от "Царевна", вкъщи са си! Посрещна ги Кирил Петков ВИДЕО
A A+ A++ A

Повечето от нашите моряци от кораба „Царевна” пристигнаха на родна земя. Те бяха прибрани с правителствения самолет. Машината кацна на Лещите Варна

14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол. 

Петима от моряците останаха на борда на кораба по собствено желание, включително капитанът. Трима от тях са български граждани, а двама - украински.

На летището във Варна премиерът Кирил Петков посрещна моряците и обясни, че капитанът остава на борда, докато самият кораб може да излезе.

„Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията – МВнР, всички институции, които бях част от тази задача. Сега фокусът ни е към другия кораб – този в Черноморск”, заяви премиерът Кирил Петков.

Външният министър Теодора Генчовска увери, че държавата е в постоянна връзка с капитана на „Царевна” още от самото начало на кризата. Тя е категорична, че операцията по евакуацията е организирана изцяло от правителството.

#Царевна #моряци #Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници