Обявиха защо е починала пациентката, приета от лекар с 2,47 промила

Обявиха защо е починала пациентката, приета от лекар с 2,47 промила
Дежурният лекар в дупнишката болница „Св. Иван Рилски“ бил на антидепресанти, а не бил пиян по времето, когато е починала 35-годишната пациентка Павлина Спасова от Перник. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Остра бъбречна и чернодробна недостатъчност е причинила смъртта на 35-годишната Павлина Спасова в болницата „Св. Иван Рилски“ в Дупница в събота.

„Смъртта на пациентката няма връзка с поведението на дежурния лекар д-р Атанас Данов“, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Любомир Таушански, позовавайки се на резултатите от аутопсията.

Близките на Павлина Спасова се усъмнили, че дежурният лекар бил пиян, и подали сигнал в полицията.

Алкохолната проба с дрегер установила 2,47 промила алкохол в кръвта на д-р Атанас Данов. Взета му е била и кръвна проба, резултатът от която все още не е готов.

Директорът на болницата д-р Любомир Таушански защити колегата си, като заяви, че той не е бил пиян, а е пил антидепресанти.

„Резултатите показаха това, което ние мислехме. Смъртта няма пряка връзка с поведението на д-р Данов“, коментира д-р Любомир Таушански.

Той все пак посочи, че ако взетата кръвна проба на дежурния лекар докаже, че той е употребил алкохол по време на работа, ще бъдат предприети мерки съгласно действащия в болницата правилник.

Проверката на Регионалния здравен инспекторат в болницата също не е установила пропуски в работата на лекарите, съобщава вестник „Струма“.

Д-р Атанас Данов не е бил лекуващ лекар и не е повлиял на лечението на пациентката.

В четвъртък докладът по случая ще бъде изпратен в Министерството на здравеопазването, като се очаква оттам да бъде изпратен контролен екип.

#Любомир Таушански #Атанас Данов #Дупница #болница „Св. Иван Рилски“ #Павлина Спасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници