Нова Загора отбелязва Петковден с панаир на занаятите

Нова Загора отбелязва Петковден с панаир на занаятите
Панаирът е търговско изложение на майстори на художествени занаяти от цяла България, а в тазгодишното му издание ще участват над 20 занаятчии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нова Загора отбелязва своя ден – Петковден, с панаир на занаятите.

Панаирът е търговско изложение на майстори на художествени занаяти от цяла България, а в тазгодишното му издание ще участват над 20 занаятчии, предаде БГНЕС.

Различните градове ще бъдат представени от различни занаятчийски изкуства: Троян ще покаже сувенири и градинска керамика, Габрово – сувенири от дърво, София - бижута и накити от екоматериали, Димитровград – керамика, а село Могилица ще покаже дърводелския занаят.

Очаквано, представителите на Нова Загора на панаира на занаятите ще бъдат най-многобройни. Галина Попова ще покаже своите кукли и сувенири от вълна, Мариета Петкова и Катя Станева ще демонстрират техники от приложното изкуство.

Панаирът дава възможност на новозагорци и гостите на града да се докоснат до бита на своите предшествениците и помага за по-доброто възприемане и осмисляне на собствената ни култура, както и културата на другите.

Демонстрацията на занаяти, която се извършва пред погледите на посетителите, ще ги зарадва с разнообразното народно творчество и ще ги накара да усетят духа на миналото.

#Нова Загора #Петковден #панаир на занаятите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници