Алтерко с 26,2% ръст на консолидираните приходи от продажби на устройства за първото тримесечие на 2022 г.

Алтерко с 26,2% ръст на консолидираните приходи от продажби на устройства за първото тримесечие на 2022 г.
A A+ A++ A

Алтерко, технологичният иноватор в IoT сферата (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), отчете по предварителни данни 26,2% ръст на консолидираните приходи от продажби за първото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период през 2021 г. Приходите са в размер на 17,4 млн. лв. (8,9 млн. евро), като в основата са 16,6 млн. лв. (8,5 млн. евро), които идват от продуктовата линия за домашна автоматизация на компанията –Shelly. Линията интелигентни устройства отчете 25,1% ръст спрямо същия период през 2021 г. на базата на предварителни вътрешни изчисления на компанията за 2022 г.

Успешните резултати от първото тримесечие на годината са продължение на положителната тенденция на растеж на технологичната компания от 2021 г. Ръстът ѝ продължава не само с инвестиции в разработването и представянето на нови устройства, но и с развитие на организацията на работа, за да бъдат постигнати амбициозните стратегически цели, които Алтерко си поставя за следващите години. През изминалата седмица компанията обяви назначаването на Волфганг Кирш за главен изпълнителен директор на Алтерко, роля която ще споделя с един от основателите – Димитър Димитров.

В новата структура на компанията г-н Димитър Димитров ще оглави R&D екипа, чийто основен фокус е научноизследователска и развойна дейност, свързана със създаването и развитието на нови устройства от двата под-бранда на Алтерко – линията за домашна автоматизация Shelly и линията GPS смарт часовниците за деца MyKi. В същото време г-н Волфганг Кирш ще отговаря за оперативното управление на компанията с фокус върху продажби, маркетинг, логистика, финанси и човешки ресурси.

„Финансовите резултати, постигнати през първото тримесечие на годината, са доказателство, че вървим в правилната посока, когато става въпрос за разрастване на нашия бизнес. И назначаването на Волфганг Кирш за втори главен изпълнителен директор е основна част от него. Вторичното листване на Франкфуртската фондова борса беше ясна заявка за нашите амбиции да бъдем един от ключовите играчи на европейския пазар и със своите дълбоки познания в индустрията и доказан опит Волфганг Кирш е точният човек, който да ни помогне да постигнем това“, каза Димитър Димитров, главен изпълнителен директор и основател на Алтерко.

„Да станеш част от Алтерко в такива вълнуващи времена е удоволствие и чест. Предварителните резултати за първото тримесечие с ръст на приходите от продажби от +26% в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. са доказателство за отличното представяне на екипа, особено предвид че имахме много силно представяне и в първото тримесечие на 2021. Това показва, че глобалния ни екип е обединен и в готовност да изпълни целите ни и за тази година. Решени сме да се развиваме с още по-висока скорост през следващите тримесечия“, коментира Волфганг Кирш, главен изпълнителен директор на Алтерко.

По-рано тази година Алтерко обяви +51% ръст на приходите от продажби за 2021 г. с над 30 млн. евро приходи от продажби на консолидирана основа. Високите резултати на Алтерко са постигнати в контекста на успешното лансиране на 10 нови устройства и 2 нови продуктови линии само за една година. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници