Кралски фенери за 1 млн. лв. грейват в Борисовата градина

Кралски фенери за 1 млн. лв. грейват в Борисовата градина
Над 1 млн. лв. е стойността на първия етап от обнвяването на Борисовата градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности там. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стълбове с кралски фенери с 380 осветителни тела, 90 електрически стълба и повече от 30 камери ще бъдат монтирани в Борисовата градина.

Над 1 млн. лв. е стойността на първия етап от обнвяването на парка, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности там.

„Изкопните работи са на над 70% приключени, вече започна монтирането на стълбовете и осветителните тела на централната алея в парка, при връзките към булевардите „Драган Цанков" и „Цариградско шосе"," информира Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя подчерта, че осветление ще бъде поставено и в района на парка след тунела при бул. „Пейо Яворов" до ул. „Незабравка".

Общо в парка ще има 10 км трасе с осветление. Идната година започва вторият етап на ремонта на Борисовата градина, при който ще бъдат подменени плочките около езерото „Ариана", настилката в останалата част на парка, ще се обновят и зелените площи.

Столичната община е предвидила над 5 млн. лв. за реконструкции на паркове и градини през 2013 г. в рамките на Програмата за възстановяване на градски пространства, паркове и градини.

Предстои и ремонт на Докторската градина в София на стойност 800 000 лв., обяви по-рано в сряда столичният кмет.

„Ще бъдат подменени настилките, детските площадки и поливната система в парка. Така ще бъде възстановен блясъкът на това знаково за София място," коментира тя.

Кметът припомни, че до края на октомври ще приключи реконструкцията на площада пред паметника на Патриарх Евтимий.

#Столична община #Борисова градина #Йорданка Фандъкова #кмет на София #осветление #ремонт #Докторска градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници