Прогноза за времето от НИМХ

Прогноза за времето от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за април - слабо ще се понижи.

През нощта ще бъде предимно ясно, а през деня слънчево. В сутрешните часове на места в равнинната част от страната видимостта ще бъде намалена. След обяд в източните и южните райони ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в отделни низини до минус 2°. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°. В София минимална около 3°, максимална 19°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутришните часове на места с намалена видимост. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъда от 11° до 16°-18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 1 мин. и залязва в 19 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 55 мин. Луната в София залязва в 0 ч. и 32 мин. и изгрява в 9 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници