Фирма за незаконен софтуер „ограби“ 370 хил. лева от издатели

Фирма за незаконен софтуер „ограби“ 370 хил. лева от издатели
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Щети от 370 хил. лева са били нанесени на Сдружението на издателите на бизнес софтуер заради престъпна дейност, свързана с незаконно използване на бизнес софтуерни продукти и специализирани програми, установена от ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършени са претърсвания в офиси в центъра на столицата, собственост на дружество, което се е занимавало с изработване и продуциране на видеопродукции, издателска дейност, поддържане на интернет портали, фокусирани в селскостопанската област с информационна и рекламна насоченост.

По първоначална информация дружеството е успяло да изгради широка мрежа от дистрибутори на територията на страната, рекламирало е дейностите си посредством интернет сайт, достъпен от България, уточниха от МВР.

В хода на операцията на ГДБОП са иззети 20 компютърни системи с нелицензирани специализирани софуерни продукти.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление срещу интелектуалната собственост, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Статистиката сочи, че превантивните действия на антимафиотите, свързани с пиратството на територията на страната, са довели до ограничаване му с над 40% за последните 12 години.

#фирма #ГДБОП #МВР #софтуер #компютри #компютърен софтуер #бизнес #софтуер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници