Наказват четирима от МВР – Ловеч, заради убийството на 25-годишната Ивелина

Наказват четирима от МВР – Ловеч, заради убийството на 25-годишната Ивелина
Mинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна с родителите на убитата Ивелина Георгиева, простреляна 5 пъти от полицая Иво Маринов. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Четирима служители на Областната дирекция на МВР в Ловеч ще бъдат наказани заради убийството на 25-годишната Ивелина Георгиева.

Тя беше беше простреляна с 5 куршума от 33-годишния Иво Маринов рано сутринта на 15 септември пред дискотека „Илит“ в града.

Най-тежкото наказание обаче ще е порицание, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на среща с родителите на убитото момиче.

Той запозна родителите на Ивелина Георгиева с извършената от Дирекция „Инспекторат“ проверка в Областната дирекция на МВР – Ловеч, след убийството, която бе разпоредена от премиера Бойко Борисов, предаде БНР.

„Когато е постъпил сигнал в 22:00 часа, единият от вариантите е да бъде извикан служителят, да му бъде отнето оръжието и да се разговаря, да се назначи проверка. След като е получен този сигнал, веднага са се обадили служители, казали са му, че трябва да бъде внимателен, че не трябва да предприема никакви действия по момичето, което го е провокирало, по всяка вероятност, отключило е агресия, която впоследствие приключи с фатален край за това прекрасно момиче“, разказа Цветан Цветанов.

Проверката обаче е установила, че е можело да се реагира по-адекватно, когато 25-годишната Ивелина Георгиева се е опитала да подаде жалба в ловешката полиция срещу Иво Маринов часове преди да бъде разстреляна.

Най-високото наказание ще бъде „порицание“ за зам.-директора на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

По време на срещата стана ясно, че близките не обвиняват за случилото се ръководството на ловешката полиция.

Пред Цветан Цветанов роднините изразиха категоричната си позиция, че ще настояват за доживотна присъда без право на замяна за убиеца и ще търсят съдействие за това, съобщиха от МВР.

Според тях полицаите трябва да имат повече правомощия при получаването на жалби от гражданите, а ръководителите им - повече власт при упражняване на контрол върху подчинените си.

Родителите настояха и за въвеждане на допълнителни психологически тестове за полицаите, се казва още в съобщението.

В края на септември при посещението си в Ловеч Бойко Борисов заяви пред бабата на убитата Ивелина, че всички ръководители на ловешката полиция трябва да понесат тежка отговорност и че за това е говорил с министър Цветанов.

Тогава премиерът каза още, че освен за убийството на Ивелина Георгиева, проверка ще бъде извършена и за сигнал на жена, която твърди, че е била изнасилена от ловешки полицай през януари.

Бойко Борисов се закани, че ако е имало подобен случай на изнасилване и прикриване -
„ще дойда лично аз и ще ги разформировам“.

#Ивелина Георгиева #Ловеч #убийство #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Бойко Борисов #премиер на България #МВР #Иво Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници