Къде изчезна Сергей Шойгу?

Къде изчезна Сергей Шойгу?
A A+ A++ A

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу не се е появявал никъде публично от 11 март насам, сякаш е изчезнал, пишат руски медии, цитирани от "24 часа". 12 от вече 28 дни война той отсъства от погледа на света.

Обикновено Шойгу е доста активен пред медиите. С постъпването му в Министерството на отбраната на Русия броят служители в пресслужбата рязко нараства и започват да обръщат много внимание на публичния имидж.

До 11 март военният министър се появява в новините почти всеки ден. В обкръжението на Шойгу се говори, че той не е добре със здравето и че има сърдечни проблеми, разказва близък до министъра, предава Украинска правда.

На 18 март военният ръководител беше споменат в изявление на сайта на Кремъл, в което се казва, че президентът Владимир Путин е обсъдил "прогреса на специалната операция в Украйна" с постоянните членове на Съвета за сигурност. Според доклада Шойгу е присъствал на срещата. Няма обаче публикувани видеоклипове или снимки от срещата.

Според руски разследващи журналисти от Медиазона и Агентство на същия ден, 18 март, националния "Първи канал" излъчил материал за връчването на държавни награди от Шойгу. В репортажа се посочвало, че събитието е от деня, но кадрите били идентични с тези от видео, публикувано на сайта на Министерството на отбраната на 11 март.

Според разследващите журналисти Шойгу не е единственият изчезнал човек. От 11 март не се съобщава за събития, на които да е присъствал и началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Припомняме, че според украинското разузнаване единствените хора на власт в Русия, които подкрепят войната в Украйна, са Путин и Шойгу.

Снимка: ФБ профил/Сергей Шойгу

#изчезна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници