eMAG се включва активно в усилията за подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна

eMAG се включва активно в усилията за подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна
A A+ A++ A

На групово ниво eMAG се включва активно в усилията за фондонабиране и предоставяне на хуманитарна помощ на засегнатото от конфликта в Украйна население, обединявайки сили и ресурс с различни организации в подкрепа на най-уязвимите групи. eMAG България се присъединява към националната кампания на Българския Червен кръст за набиране на дарения, като предоставя безплатно значителните ресурси на платформата си за повишаване осведомеността за инициативатаи възможностите за даряване към БЧК. С подкрепата на eMAG призивът за действие може да достигне до над 250 000 потребители на ден на уебсайта emag.bg и мобилното приложение на eMAG. Чрез специален бюлетин информацията ще достигне и над 230 000 потребители, както и над 450 000 последователи в профилите на eMAG в социалните мрежи. На платформата е добавена и специална опция, позволяваща директни дарения за хуманитарната кампания на БЧК: https://www.emag.bg/lps/hora-pomagat-na-hora

Набраните средства ще бъдат насочени за осигуряване на  продукти от първа необходимост за нуждите на пострадалите от конфликта в Украйна.

„Мислим за хората в Украйна, които преминават през трудни времена, и знаем, че сега повече от всякога те имат нужда от нашата солидарност и подкрепа. Всеки добър жест има голямо значение, а конкретната помощ може да промени живота на някого“, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

На групово ниво eMAG Румъния подкрепи и изпращането на специален хуманитарен конвой под егидата на Румънския Червен кръст в Черновци, Украйна. 5 от 6-те камиона в него, съдържащи хранителни, санитарни и материални продукти от първа необходимост на обща стойност над 210 000 лв. (550 000 леи) са осигурени от компанията. Конвоят с хуманитарна помощ за цивилното украинско население, което спешно се нуждае от подкрепа на място, тръгна на 02.03.2022 г. от Букурещ, като преминаването му беше уговорено с губернатора на Черновска област в Украйна.

Съпричастността няма лице, националност и граници и групата от дружества на eMAG ще продължи да подкрепя пострадалите от военния конфликт.

#eMAG

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници