Проблеми и с лекарствата на военноинвалидите

Проблеми и с лекарствата на военноинвалидите
Съюзът на военноинвалидните и военнопострадалите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Все още няма решение на проблема с получаването и заплащането на на лекарствени продукти на военноинвалидите и военнопострадалите и актуализиране на списъка, апелират от Съюза на военноинвалидните и военнопострадалите.

След многократни напомняния до всички държавни институции от Съюза изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, здравният министър Десислава Атанасова, както и да военния министър Аню Ангелов, предаде БГНЕС.

„Ръководството на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите се обръща към Вас, Господин министър-председател, и към ръководителите на двете министерства, които следва да подготвят, съгласуват и дадат за публикация в Държавен вестник промените в Наредба за условията и реда за получаване и заплащане на лекарствени продукти на военноинвалидите и военнопострадалите и актуализирания списъка от лекарствените продукти към него", пише в писмото.

От Съюза коментират факта, че списъкът не се отличава от този на ветераните от войните, с изключение за денталната и допълнителна медицинска подкрепа за ветераните.

От Съюза на военноинвалидните и военнопострадалите припомнят, че преди месец са дали становище по проект на наредбата (качена на сайта на Министерството на здравеопазването).

От Съюза информират още, че с това писмо напомнят за проблема и чакат отговор в рамките на три-четири дни от получаването му.

„Надяваме се, че ще бъдем разбрани правилно и ще се отнесете с нужното разбиране, защото многократните атаки от нашите членове ни принуждават да действаме доста по-безкомпромисно от тук нататък", пишат от Съюза.

От там завяват, че след получен или не искания резултат, те ще оповестят в медиите искането на оставки, както и тази на Кабинета.

„Колкото и да не искаме да действаме така, но вие с вашето бездействие и безотговорност по решение на проблема ни принуждавате, за съжаление", споделят от Съюза на военноинвалидите.

#наредба #Аню Ангелов #министър на отбраната #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Бойко Борисов #министър-председател на България #списък #проблеми #лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници