Страхуващият с прогнози математик Витанов отиде на карака при топ врачката баба Хайрие

Страхуващият с прогнози математик Витанов отиде на карака при топ врачката баба Хайрие
A A+ A++ A

След като не се случи ковид-апокалипсисът, а новозаразените на дневна база не стигнаха до 70 000, нито до 50 000, дори и 15 000 нямаше, трима от най-чернокрасковите математици се събрали в една кола и газ към родопското село Боян Ботево. При популярната гледачка Хайрие Бекир. За консултация, за помощ, за колегиален съвет, дишане на въздух в кабинета на жената, която за разлика от математиците познава.

Баба Хайрие шокирала чакащите на опашката в приемната й, а и на улицата, провиквайки се от кабинета:

-Я, дайте път на гостите ни от големия град. След малко ще слязат от една кола, води ги един колега с бяла коса.

Така Николай Витанов и колегите му прередили чакащите и застанали пред известната врачка.

-Всеки ден ви гледам на телевизора, по-известни от мен станахте.

-Абе, то… така е, ама нещо не излизат прогнозите.

-Кольо, я си подай ръката!

Гледала дланта на математика, чиято известност тръгна от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса (НОЩ), взирала се съсредоточено в линиите й, сякаш прави рентгенова снимка, и отсякла:

-Кольо, че ти гледаш на фалшиво кафе, бе, човек. Мани ги тия модерни марки, намери старата изпитана „Нова Бразилия“, може й „Лазарин“. А като купуваш боб, гледай да е смилянски, а не "смилянски от Китай".

Хубав или тъп, актуален или дразнещ, но това е кърджалийският виц за прогнозите на математиците относно ненастаналия апокалипсис, 70 000 заразени на ден и куп още продукция на врачуващите за утрешния ден на COVID-19.

15-те минути слава на сметалата (някои ги наричат и сметкаджии) отминават. Топят се като броя на заразените. Днес 8000, утре-вдругиден 5000 и така до пълно изчерпване капацитета на населението. Защото все пак сме 6,5 млн. души. Да сме 50-60 милиона, та  да ги прогнозират тези 70 хиляди положителни теста на ден. Ама не. Преди седмица турски медици, пристигнали в Кърджали, обориха СЗО. Не 10 на сто, а 50% прекарват вируса безсимптомно. Това са техните наблюдения. Както и на колегите им в България. При такива цифри, е по-вероятно да станеш милионер от търкане на билетчета в несъществуващата лотария на Черепа, отколкото да излезе прогнозата на телевизионните математици.

rodopi24.blogspot.com

#николай витанов #врачка #виц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници