"Саботаж": Кокошка се опита да проникне в Пентагона

"Саботаж": Кокошка се опита да проникне в Пентагона
A A+ A++ A

Кокошка беше заловена, докато "се промъква край зоната на сигурност на Пентагона" - една от най-строго охраняваните сгради в света, пише в. Washington Post.

Според "Лигата за защита на животните в Арлингтън" скитащата кокошка е била забелязана близо до пропускателен пункт на строго охранявания щаб на отбраната на САЩ.

Пилето „е хванато да се промъква из зоната за сигурност в Пентагона“, се казва в публикация в Twitter на организацията за хуманното отношение към животните, която била повикана, за да се погрижи за пернатия нарушител.

Въпреки това, тя разкри породата на пилето - Червен Роуд Айлънд, като отбеляза, че то е много атрактивен представител на вида.

Откъде е дошла кокошката не е ясно, а присъствието ѝ в Пентагона изглежда е необяснимо.

Опитът за проникване в Пентагона е отразен и от в. "Military Times": "Дали просто се е загубила, или се е опитвала да пресече улицата? Или е шпионка с мисия да открадне държавни тайни? Засега тя държи човката си затворена", пише вестникът, специализиран във военни дела.

Сърфиращи в интернет предложиха кокошката да бъде наречена Етел Розенберг, на известната американка, задържана и екзекутирана за шпионаж в полза на СССР през 50-те години на миналия век. От лигата за животни обаче са предпочели да кръстят птицата по друг начин. Те ѝ дали името Хени Пени, асоциирайки го с известна детска приказка.

 

 

 

#кокошка #Пентагон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници