Гласеният за кандидат-президент Борис Велчев стана ректор на ВУЗФ

Гласеният за кандидат-президент Борис Велчев стана ректор на ВУЗФ
A A+ A++ A

Доскорошният председател на Конституционния съд проф. Борис Велчев е новият ректор на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), стана ясно от сайта на институцията.

Той е бил избран на поста единодушно на заседание на настоятелството на ВУЗФ, проведено на 30 ноември 2021 г. в академичната зала на университета, с 4-годишен мандат от 6 декември 2021 г. Мандатът на проф. Велчев в КС изтече в средата на ноември миналата година.

Досегашният ректор на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов ще продължи да бъде изпълнителен директор на Лабораторията за научно-приложни изследвания към висшето училище - VUZF Lab. Той е и президент и ректор емеритус на ВУЗФ.

"Бих искал да благодаря на доц. д-р Григорий Вазов, който като създател, президент и ректор на Висшето училище по застраховане и финанси има ненадминат принос за създаването, развитието и утвърждаването на ВУЗФ като най-добрия бизнес университет в България. За тези 20 години от създаването на университета е постигнато изключително много, ВУЗФ е в челните класации на всички рейтинги и съм щастлив да бъда част от един толкова успешен екип. Сигурен съм, че заедно ще продължим по този успешен път, заявил новият ректор на ВУЗФ проф. Борис Велчев след избора.

Той преподава наказателно право и международно наказателно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

През лятото името на Велчев упорито бе спрягано като кандидатпрезидентско от ГЕРБ. В крайна сметка бившите управляващи издигнаха проф. Анастас Герджиков (ректор на СУ - б.р.). 

#Борис Велчев #ВУЗФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници